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Sulforaphan und UGT1a1

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Medizinmann99:
Soeben ist die Antwort gekommen von einem gewissen Jack Juvik (obwohl er als "John Juvik" eingetragen ist im Personendatensammelthread...lol heißt er jetzt eben Jack, ich hoffe das war nicht der Putzmann der da geantwortet hat  :-biggrin1

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Dear .........,

Nearly all the work that my lab has conducted on sulforphane involves studies on variation in glucosinolate content in broccoli heads.  If you have not already contacted her I would refer you to Dr. Elizabeth Jeffery ([email protected]) a colleague also at the University of Illinois who is more familiar with the biological activity of the isothiocyanates including sulforphane in mammalian systems and has also had a student that worked with broccoli sprouts.  She would be able to address your questions related to optimal cooking times to maximize sulforphane release and its biological activity.  Sulforphane is somewhat volatile and reactive, so I believe that greater levels would be obtained by eating sprouts soon after heating.  Our guts also host microbes that can enzymatically breakdown glucoraphanin into sulforphane, so we can also receive doses of this compound without cooking (or with excessive cooking that would destroy both epithiospecifier protein and myrosinase, but not the parent glucosinolates).  Cooking (at approx. 60 °C for short periods) has been shown to preferentially destroy epithiospecifier protein which is responsible for favoring conversion of glucoraphanin into sulforphane nitrile instead of the bioactive sulforphane.

There is dramatic variation in head tissue among broccoli lines in their content of glucosinolates. Glucoraphanin (precursor to sulforphane) was found to range from approximately 1-22 mmol/g dry wt. I suspect that a similar range of variation may be found in the sprouts of different broccoli varieties although I have seen only very limited published data showing this.  The variety of broccoli sprout consumed would obviously impact on amounts of sulphorphane ingested. Brassicae oleracea var. italica is the scientific name for the subspecies of B. oleracea that includes all broccoli varieties.  There are several commercial seed companies that sell seed of broccoli in bulk amounts.

Finally as you may well know there are dietary supplements that deliver sulphorphane in capsules. One such product is called Vitalica, manufactured by CS Agra (web site www.yoursgs.com) which indicates that each capsule contains 30 mg sulforphane.  This is not an endorsement of this product.  In fact I have some reservations about of the effectiveness of sulforphane delivered in this manner.

Sincerely,

Jack Juvik
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Ok einige wichtige Teile habe ich mal rot gemacht.

Dieser Jeffery habe ich natürlich das Email auch schon an genau die o.a. Emailadresse geschickt.

Was diese kommerziellen Seedcompanies anlangt, die sollten wir mal raussuchen. Dann können wir die fragen, ob die wohl schon die spezielle Sorte die wir brauchen verkaufen, obwohl ich da wenig Hoffnung habe weil dieser Richard Mithen meinte ja daß er hoffe, daß es das nächste Jahr dann zum Kaufen gäbe.

Wobei mir gerade einfällt, daß meine eigene Sprossentante sich schon wieder nicht mehr gemeldet hat auf mein Email hin. Echt man muß echt allem hinterherlaufen, heutzutage ist es extrem in, Emails unbeantwortet zu lassen scheint mir.

Medizinmann99:
Soeben kam auch von Dr. Talalay was zurück. Immerhin! LOL...denn letztes Mal gabs ja überhaupt keine Antwort. Diesmal hat immerhin seine Mailbox geantwortet:
"mailbox temporarily disabled"

Medizinmann99:
Ich glaube auch auf die Antwort dieser Elizabeth H. Jeffery werden wir noch LANGE warten.

Voraussichtlich aber nur bis zum "St. Nimmerleinstag"    :-dig

Ich werde Benji Adams bitten (der ist ja native English Speaker) diese anzurufen, wenn sie schon wie Talalay ihr Email nicht bedienen kann oder zu fein dafür ist.

Ansonsten sollten wir auch noch versuchen diesen
nathan vincent matusheski
auszugraben ich glaube der hat sich auch mit den Dingen beschäftigt die uns interessieren. Ich werde mal in den nächsten Tagen ein paar Emails schreiben an diverse Unis wo der umgeht, irgendwie ist der schwer ausfindig zu machen. Angeblich ist der derzeit an der Michigan State University.

Medizinmann99:
Habe jetzt noch ein Email geschrieben an die Michigan State University wegen diesem Matusheski Vogel daß sie mir sagen ob und wo ich den erreichen kann, weil iro Gnaden Jeffery wird sich wohl nicht mehr melden. 

Die ganze Geschichte den werten Herren Alleswissern etwas aus der Nase zu ziehen ... argl  :-thinking

Medizinmann99:
Tja die melden sich nicht. Wie zu erwarten gewesen war. Irgendwie gehört das heute bei den meisten großen Firmen oder Universitäten etc. zum guten Ton, Emails zu ignorieren.

Hm - Fenris kannst Du mal Deinen Bilirubinspiegel messen lassen, um zu sehen, ob die Brokkoligeschichte bei Dir irgendeinen Effekt hat? Ist halt die Frage wahrscheinlich ists noch zu früh.

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